Salam. Mak G selalu memasak......kalau ikut kronologi, masa anak dara dulu...nenek Endon selalu bising...macam mana kau nak kawen nanti G oiii...masak pun tak reti. Nenek Endon pakar buat kuih...kuih koci adalah yang paling top of the list..seri muka, kuih lapis, karipap, kuih apam mangkok kecik kecik tu (penat ooo bila bab mencungkil kuih tu dari acuan nya) and the list goes on and on...Nenek Endon buat kuih hingga umor nya menjangkau late 50's. Kalau musim bulan puasa lak...dia akan buat dodol bersama sama anak anak lelaki nya....kuih bauhulu...beribu ribu jumlahnya...dan dengan hasil membuat kuih tu la dia dapat buat pergi haji, Alhamdullilah...untuk pengetahuan...Nenek Endon mula buat kuih seawal perkahwinannya dengan Datok Abu...iaitu ketika umornya sweet 17.....Begitu la, selalunya orang akan kata, kalau emaknya pandai memasak, maka sikit sebanyak akan turun la kepakaran itu pada anak perempuannya.......well...Mak G belum pakar lagi...tapi the skills is still developing. Kalau ada passion, maka dengan relanya hati kita akan terbuka untuk terus memasak........
Way to go Mak G!!! Nice introduction & I just loveee ur blog!! Now, tak payah susah hati apa nak masak.. Just one click aje.. and voila! Siap dengan step by step lagi :) Mak G, thanks for willing to share your expertise in food with us all!
ReplyDeleteTweetie Mum, thank you for dropping by. And some words of encouragement really helps. Thanks
ReplyDeletesalam mak G..tahniahh atas kelahiran satu lagi blog masak2..kita blog masak2 ni komuniti kecil je kan kalau nak bandingkan dgn blog2 lain...
ReplyDeletemak pakar memasak anak mestila teror gk...
ReplyDelete